Jeste li sigurni da želite izbrisati ...?

Čini se da su poruke za potvrdu prilično jedinstvene za računala. Jeste li ikada koristili aparat za kavu koji vas je pitao želite li zaista napraviti kavu, iPod želite li zaista puštati glazbu?

Računala stalno pitaju te gluposti. Ako ste ikad igrali neku igru ​​primijetili ste da svaka igra, a stvarno mislim da svaka komercijalna igra koja se igra na cijelom zaslonu pita korisnika želi li ga stvarno ostaviti nakon pritiska na gumb Exit.



Isto se može reći i ako želite izbrisati datoteku u sustavu Windows. Označite ga, pritisnete Izbriši i što se događa? Pitajte se da li stvarno želite izbrisati tu datoteku ili ste pogriješili. I ne samo to, već i zadana datoteka ide u smeće gdje je možete oporaviti kako se ne bi izgubila u potpunosti, a čak i ako tamo ne ode, još uvijek ćete je moći obnoviti alatima za obnavljanje datoteka.

Pa što je s tim potvrdnim porukama i računalima? Nedavno sam prijatelju instalirao novi operativni sustav, a prvo što sam primijetio nakon dizanja, bili su oni strašni jesu li sigurni da želite izbrisati odabrane datoteke. Ta se poruka može deaktivirati, pretpostavljam da većina vas to čini već sada, ali za one koji nisu ovdje je put.

Desnom tipkom miša kliknite svoju koš za smeće na radnoj površini i na kontekstnom izborniku odaberite Svojstva. Pronađite tamo dijalog potvrde brisanja i provjerite je li isključen.

Ovo je također sjajan način odabira odgovarajuće maksimalne veličine za koš za smeće. Mislim da Windows prema zadanom zadržava 10% za koš za smeće, možda u tome nije u redu, ali broj je definitivno ogroman. Kad se pojavljuju svojstva koš za smeće, na dnu se vidi sitna opcija koja kaže 'Prikaži dijalog za potvrdu brisanja'.

delete confirmation

Ako isključite potvrdni okvir, nećete biti upitani želite li sigurno izbrisati odabrane datoteke. Po mom mišljenju ovo je velika ušteda vremena i budući da je moguće obnavljanje datoteka ne bi trebao predstavljati problem većini korisnika.