Privatnim galerijama može se pristupiti na Smugmugu

Ako biste koristili hostove slika, postavili neke svoje slike i postavili ih kao privatne, biste li očekivali da će im i dalje netko pristupiti? To je očito slučaj kod SmugMug pri čemu privatna postavka jednostavno znači da slike i galerije slika više nisu izravno povezani s početne stranice, ali i dalje im se može pristupiti jednostavnim unosom URL-a izravno u adresnu traku preglednika ili u upravitelju preuzimanja.

Pravi problem nastaje zato što se datoteke na Smugmugu nazivaju redovno, što znači da će svatko tko ima samo malo tehničkog znanja moći preuzeti sve slike iz svih galerija postavljenih u javne i privatne. Očito su jedine galerije koje nisu dostupne.



URL-ovima galerijama može se pristupiti otvaranjem URL-a počevši od http://www.smugmug.com/gallery/*, na primjer http://www.smugmug.com/gallery/1000, http: // www. smugmug.com/gallery/1001 u svom pregledniku. Slikama se može pristupiti izravno učitavanjem http://www.smugmug.com/photos/*-M.jpg u vaš preglednik gdje je * broj između 1 i x. Dakle, svi mogu pristupiti slikama poput http://www.smugmug.com/photos/1000-M.jpg, http://www.smugmug.com/photos/10001-M.jpg i tako dalje.

Google Blogoscope koji je otkrio ovu rupu kontaktirao je Smugmug i dobio odgovor koji nije bio zadovoljavajući. Prema riječima predsjednika uprave Don MacAskill-a ovo je namjenski način na koji bi to trebalo raditi:

Prije svega, sigurnost i privatnost promatramo kao dva odvojena, ali povezana pitanja. Sigurnost je poput zaključavanja ulaznih vrata (nitko ne može ući s ključem), a privatnost je poput zatvaranja zavjesa na prozorima (nitko ne može gledati izvana, ali ljudima možete reći gdje živite i oni mogu posjetiti bez ključa).

U SmugMug-u, značajka o kojoj govorite, privatne galerije, spada pod krov privatnosti, a ne kao sigurnost. Namjerno je dizajniran tako da možete 'drugima reći' o svojim fotografijama (dijeliti URL u e-pošti, ugraditi ili hiperveza na svom blogu ili forumu poruka itd.) Bez potrebe za dijeljenjem nečega poput lozinke. Samo osobe s kojima ste podijelili ovaj URL mogu pronaći dotičnu galeriju i / ili fotografije.